Yogi Tee
Het ontstaan van Yogi thee
De wortels van yogi thee komen uit de 3000 jaar oude leer van evenwicht tussen lichaam, ziel en geest. Het was in 1960 dat de yoga van de indianen en de tradities van de ayurveda in de westerse wereld werden geïntroduceerd. Yogi Bhajan speelde een cruciale rol bij de introductie van deze praktijk en serveerde zijn eigen aromatische kruidenthee. De yogi-theemix bestond oorspronkelijk uit kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zwarte peper. Het werd voor het eerst verkocht in Europa in de jaren 70, maar vanaf 1987 werd het verkocht onder de officiële naam: Yogi Thee.
Yogi thee past op
Yogi thee gebruikt al sinds de jaren tachtig biologische landbouwmethoden, zelfs voordat dit een erkende methode was. Dit is dus alleen logisch vanwege de levensstijl en de relatie die Yogi thee heeft met de omgeving. Alle Yogi thee is gelabeld met het biologische EU-label en met andere nationale controle-instanties.
In het productieproces van Yogi thee is de elektriciteit afkomstig van hernieuwbare energie. Om hun impact op het milieu te verminderen, wordt alle thee met de trein van de fabrieken naar de warenhuizen vervoerd. Yogi's kantoren in Hamburg hebben de 'Green Building'-certificering van de Europese Commissie gekregen nadat ze in 2012 waren omgebouwd tot een energiezuinig gebouw.
Yogi thee doet het goed
Yogi thee is betrokken bij enkele liefdadigheidsprojecten die zich richten op kinderen en de natuur. Hun Kumari- en Nevadaprojecten helpen weeskinderen een betere jeugd te geven en zijn erop gericht hen te helpen onafhankelijk te worden met onderdak, liefde, gezondheid en onderwijs.
Een ander project dat zich richt op kinderen is hun Medadumbara-initiatief, dat zich richt op het opleiden van kinderen van arme boerenfamilies in Sri Lanka.
In Madagaskar ondersteunt Yogi thee een non-profitorganisatie genaamd Naturfund, die bossen koopt en herplant om soorten te beschermen die hun huis verliezen door ontbossing.