Koffie met melk voor Tassimo®
Wat is het verschil?
Waar caffè latte in Amerika werd uitgevonden, is de cappuccino uit Milaan.
Caffè latte kan elke koffie bevatten - en zelfs thee of cacao. Het is gemaakt van 1/3 koffie met 2/3 gestoomde melk, met daarop een beetje melkschuim. Cappuccino daarentegen is speciaal gemaakt van een espresso-shot met gestoomde melk en 2 cm schuim erop.
Verschillende soorten cappuccino
Er zijn drie verschillende cappuccino's die je kunt maken als je niet helemaal tevreden bent met de traditionele methode:
- Een natte cappuccino betekent dat er iets meer melk aan de espresso wordt toegevoegd en iets minder melkschuim er bovenop.
- Een droge cappuccino heeft dezelfde hoeveelheid espresso als een gewone cappuccino, maar dan met veel minder melk – het is vooral het schuim.
- Gearomatiseerde cappuccino's zijn traditionele cappuccino's met smaaksiroop, die je kunt maken met een van onze Monin-siropen. Je kunt je cappuccino ook op smaak brengen door wat cacao, kaneel of suiker op het melkschuim te strooien.
6 verrassende manieren om caffè latte te drinken
Wanneer het leven een beetje triest en grijs lijkt, zijn er een paar geweldige manieren om je caffè latte een beetje kleurrijker te maken:
- Strooi wat kardemom, zout of kaneel op het melkschuim.
- Als je deel uitmaakt van de paleo-groep, dan weet je dat je wat boter kunt toevoegen en het een kogelvrije koffie kunt noemen.
- Door een beetje whiskey toe te voegen en Irish Coffee te maken, kan je dag op de best mogelijke manier eindigen.
- Met een bolletje vanille-ijs bovenop je koffie maak je er een soort dessertdrank van.
- Vanille- of amandelextract is een heerlijke manier om de smaak een klein randje te geven.
- Als je je ochtendkoffie wat exotischer wilt maken, probeer dan de koemelk te vervangen door kokosmelk.
Op de Noorse manier
Ooit gehoord van het mengen van een heel ei met je koffiepoeder? De Noren doen dit om de koffie helderder te maken, waardoor de koffie een absoluut perfecte kleur houdt zonder sedimenten. Eerst kook je 10 kopjes water - dus je moet het waarschijnlijk proberen als je gasten hebt. Meng vervolgens een half kopje medium tot grof koffiepoeder met een ei en een half kopje kokend water. Voeg dit toe aan het resterende water en laat het 3 minuten koken. Voeg tot slot een kopje koud water toe aan het koffiemengsel. Schenk het dan in een koffiepot en voila!
Wat is het verschil?
Waar caffè latte in Amerika werd uitgevonden, is de cappuccino uit Milaan.
Caffè latte kan elke koffie bevatten - en zelfs thee of cacao. Het is gemaakt van 1/3 koffie met 2/3 gestoomde melk, met daarop een beetje melkschuim. Cappuccino daarentegen is speciaal gemaakt van een espresso-shot met gestoomde melk en 2 cm schuim erop.
Verschillende soorten cappuccino
Er zijn drie verschillende cappuccino's die je kunt maken als je niet helemaal tevreden bent met de traditionele methode:
- Een natte cappuccino betekent dat er iets meer melk aan de espresso wordt toegevoegd en iets minder melkschuim er bovenop.
- Een droge cappuccino heeft dezelfde hoeveelheid espresso als een gewone cappuccino, maar dan met veel minder melk – het is vooral het schuim.
- Gearomatiseerde cappuccino's zijn traditionele cappuccino's met smaaksiroop, die je kunt maken met een van onze Monin-siropen. Je kunt je cappuccino ook op smaak brengen door wat cacao, kaneel of suiker op het melkschuim te strooien.
6 verrassende manieren om caffè latte te drinken
Wanneer het leven een beetje triest en grijs lijkt, zijn er een paar geweldige manieren om je caffè latte een beetje kleurrijker te maken:
- Strooi wat kardemom, zout of kaneel op het melkschuim.
- Als je deel uitmaakt van de paleo-groep, dan weet je dat je wat boter kunt toevoegen en het een kogelvrije koffie kunt noemen.
- Door een beetje whiskey toe te voegen en Irish Coffee te maken, kan je dag op de best mogelijke manier eindigen.
- Met een bolletje vanille-ijs bovenop je koffie maak je er een soort dessertdrank van.
- Vanille- of amandelextract is een heerlijke manier om de smaak een klein randje te geven.
- Als je je ochtendkoffie wat exotischer wilt maken, probeer dan de koemelk te vervangen door kokosmelk.
Op de Noorse manier
Ooit gehoord van het mengen van een heel ei met je koffiepoeder? De Noren doen dit om de koffie helderder te maken, waardoor de koffie een absoluut perfecte kleur houdt zonder sedimenten. Eerst kook je 10 kopjes water - dus je moet het waarschijnlijk proberen als je gasten hebt. Meng vervolgens een half kopje medium tot grof koffiepoeder met een ei en een half kopje kokend water. Voeg dit toe aan het resterende water en laat het 3 minuten koken. Voeg tot slot een kopje koud water toe aan het koffiemengsel. Schenk het dan in een koffiepot en voila!